Pommes anna med bearnaise
Når du giver dig i kast med pommes anna skal du have god tid i køkkenet. Det er en flot måde at servere kartofler på, særdeles velegnet til festlige lejligheder.
Forb. tid 35 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t 5 min
Pommes anna
- 4 store bagekartofler
- 150 g plantesmør
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 god håndfuld frisk timian
- salt og peber tilsmagning
- kødsnor
Bearnaise
- 50 g plantesmør
- 2 spsk hvedemel
- 2-3 dl sojadrik uden tilsat sukker
- 1 tsk grøntsagspulver bouillon i pulverform
- 1 knivspids salt
- 2 spsk estragon eddike eller bearnaise essens
- 1 stor håndfuld hakket frisk estragon eller to spsk tørret estragon
Pommes anna
Smelt smøret og stil det til side mens vi går videre
Skræl bagekartoflerne og skær de runde kanter af til du har en kartoffelfirkant. Skær herefter kartoflen i 2 mm tynde skiver evt. på et mandolinjern
Arranger kartoflerne i rækker, hvor de halvt dækker hinanden (som vist på billedet)
Finhak løg, hvidløg og frisk timian og rør det sammen med det smeltede smør
Pensel kartoffelrækkerne med smørblandingen og drys lidt salt og peber over
Tænd ovnen på 180 grader og rul nu én kartoffelrække af gangen (se billedet). Bind kødsnor stramt om den rullede kartoffelrække
Steg kartoflerne på en pande i plantesmør til de er gyldne på begge sider
Sæt dem herefter i et fad og bag dem i ovnen til de er møre (cirka 30 min)
Bearnaise
Smelt smøret og tilsæt hvedemel. 'bag' hvedemelen af så det bliver til en dejklump og uden at det brænder på
Tilsæt sojadrik lidt af gangen og kog op
Tilsæt hakket estragon, estragoneddike og grøntsagspulver
Er saucen for tyk tilsættes lidt mere plantedrik
Smag til med salt og peber og evt lidt mere estragoneddike
Keyword bearnaise, estragon, hvidløg, kartofler, timian