Daal
Det er altid godt at have en god opskrift på daal. Hemmeligheden bag en god daal er krydderierne, og denne daal kræver da også at du har din krydderihylde up to date. Men når først du har anskaffet dig krydderier kan du jo bruge dem i andre retter. Serveres med ris eller brød
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 55 min
- 2 spsk olie
- 2 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk frisk rød chili eller 2 spsk chilipulver
- 1 spsk gurkemeje
- 2 spsk kanel eller 2 hele kanelstænger
- 2-3 stk stjerneanis kan undlades
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk koriander
- 2 dl blandende røde & grønne linser kan også anvende en slags
- 1 stk bagekartoffel
- 2 stk gulerødder
- 1 dåse flåede tomater
- 1/2 liter vand
- 1 stk citron (saften)
- salt og peber tilsmagning
Finhak løg, hvidløg og den friske chili og svits i olien i en tykbundet gryde
Tilsæt alle krydderierne og svits dem med
Skyld linserne godt i koldt vand og hæld dem op i gryden. Hæld lidt af vandet på, så det ikke brænder på
Gulerødder og kartoffel skæres i mundrette stykker og tilsættes gryden. Svits i 2-3 min
Hæld de flåede tomater i gryden sammen med resten af vandet og lad det simre ved mellem varme
Rør jævnligt så det ikke brænder på
Når linser og grøntsager er møre tilsættes citronsaften. Retten smages til med salt, peber og eventuelt ekstra krydderier
Kan toppes med friske krydderurter (friske koriander eller persille) og server med ris eller lækkert fladbrød
Keyword chili, gulerødder, gurkemeje, hvidløg, kanel, røde linser, spidskommen, stjerneanis, søde kartofler