Spicy & cremet tomatsuppe

I dag har det været en flot og kold dag! Solen har skinnet så meget at det har været umuligt ikke at være ude og nyde det. Da jeg kom inden for i varmen igen, var jeg så gennemkold, at det var nødvendigt at lave en varm og stærk tomatsuppe. Denne tomatsuppe er fyldt med masser af smag og kraft fra chilien. Hvis du ikke er så meget til chili kan du sagtens undlade det - måske kan du i stedet tilføje rød peberfrugt
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret supper, varme retter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 hel Rød chili kan til nød undlades
  • 2 spsk Smagsneutral olie til at svitse løg, hvidløg og chili
  • 1 spsk Stærk paprika
  • 3 store Tomater
  • 2 Gulerødder
  • 1 håndfuld Basilikum
  • 1 spsk Oregano
  • 3 spsk Tomatpuré
  • 2 spsk Sukker
  • 7 dl vand
  • 1/4 l Havre fløde
  • Salt & Peber

Topping

  • 2 Portobello svampe
  • 1 spsk Smagsneutral olie
  • 2 spsk Sojasauce

Sådan gør du
 

  • Fintsnit løg, hvidløg og chili
  • Svits det hele gyldent i en gryde med lidt olie
  • Skær gulerødderne i fine tern og tomaterne i grove stykker og hæld op i gryden
  • Hak basilikum og tilføj det til gryden sammen med oregano, sukker, tomatpuré og vand
  • Lad det simre i 10-15 min
  • Hæld plantefløde i og lad suppen koge op
  • Smag til med salt og peber

Topping

  • Snit svampene i fine skiver
  • Varm en pande op med olien og tilføj svampene sammen med sojasaucen
  • Svits i 2-3 min og tilføj det som topping til suppen
Keyword basilikum, chili, havrefløde, hvidløg, tomat, tomatpure