
Gulerodskage med frosting
Ingredienser
Frosting
- 3 dl usaltede cashewnødder
- 1 dl kokosmælk
- 1 stk citron (saften)
- 4 spsk sirup
- 1 tsk vaniljepulver
Bunden
- 4 1/2 dl revet gulerod
- 4 1/2 dl udstenede dadler
- 6 dl valnødder
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 tsk havsalt
- 1 1/2 tsk kanel
- 1 tsk ingefær
- 1 knivspids muskatnød
- 1 1/2 dl mandelmel
- 1/2 dl rosiner
Sådan gør du
Frosting
- Kog cashewnødderne i 30 min. Skyld dem og blend på høj styrke sammen med kokosmælk, citronsaft, sirup og vanilje. Når du har en cremet konsistens sættes den på køl
Bunden
- Riv gulerødderne groft og sæt til side
- Blend valnødder, vaniljepulver, salt og krydderier. Stop før det bliver for fint, der må nemlig gerne være nogle grove stykker valnød
- Blend herefter dadlerne for sig til du får en daddelmasse
- Bland daddelmasse, revet gulerod og valnøddeblandingen sammen i en skål. Tilsæt mandelmel og rosiner
- Hæld op i en smurt springform. Udjævn og pres dejen ned i springformen og top med frostingen
- Stil gulerodkagen på frys i cirka 2 timer, så kagen kan få lov til at sætte sig