raw chokokage med sprød bund

Kagen du ikke skal bage, og hvor et lille stykke er nok, da den er meget kraftig
Forb. tid 30 min
Køletid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Søde sager
Antal 10 personer

Ingredienser
  

Bunden

  • 100 g hasselnødder pekannødder er også lækkert
  • 100 g mandler
  • 1 dl kakaopulver af god kvalitet
  • 2 store spsk kokosolie
  • 30 g kakaosmør eller ekstra kokosolie
  • 3 spsk kokossukker sirup eller alm sukker kan også anvendes
  • 1 tsk havsalt

Fyldet

  • 450 g bløde dadler uden sten!!
  • 1 lille moden banan
  • 3 dl kokosolie
  • 2 dl kakaopulver
  • 1/2 tsk havsalt

Sådan gør du
 

Bunden

  • Brug en foodprocessor eller minihakker. Kør nødderne heri indtil de er malet så fint, som du ønsker (grov eller fin bund).
  • Hæld herefter op i en skål og bland resten af de tørre ingredienser i
  • Smelt kokosolie og kakosmør og bland det med i skålen
  • Fordel dejen i en springform smurt med lidt kokosolie, så den bliver lettere at få ud af formen. (lille springform giver en tykkere bund, hvilket vi selv foretrækker)
  • Stil bunden på køl, så den kan sætte sig. Gå videre med fyldet

Fyldet

  • Udsten dadlerne og hæld alle ingredienserne i en foodprocessor eller god blender. Når massen er blendet og du har en cremet konsistens fordeles fyldet på bunden med en dejskraber
  • Kagen stilles på kål eller frys i 30 min eller gerne længere
  • Tag forsigtigt kagen ud af springformen og drys flagesalt over kagen (som på billedet). Du kan også anvende kokosflager eller andet du selv foretrækker
Keyword bananer, dadler, hasselnødder, kakao, kokosolie, mandler