
raw chokokage med sprød bund
Kagen du ikke skal bage, og hvor et lille stykke er nok, da den er meget kraftig
Ingredienser
Bunden
- 100 g hasselnødder pekannødder er også lækkert
- 100 g mandler
- 1 dl kakaopulver af god kvalitet
- 2 store spsk kokosolie
- 30 g kakaosmør eller ekstra kokosolie
- 3 spsk kokossukker sirup eller alm sukker kan også anvendes
- 1 tsk havsalt
Fyldet
- 450 g bløde dadler uden sten!!
- 1 lille moden banan
- 3 dl kokosolie
- 2 dl kakaopulver
- 1/2 tsk havsalt
Sådan gør du
Bunden
- Brug en foodprocessor eller minihakker. Kør nødderne heri indtil de er malet så fint, som du ønsker (grov eller fin bund).
- Hæld herefter op i en skål og bland resten af de tørre ingredienser i
- Smelt kokosolie og kakosmør og bland det med i skålen
- Fordel dejen i en springform smurt med lidt kokosolie, så den bliver lettere at få ud af formen. (lille springform giver en tykkere bund, hvilket vi selv foretrækker)
- Stil bunden på køl, så den kan sætte sig. Gå videre med fyldet
Fyldet
- Udsten dadlerne og hæld alle ingredienserne i en foodprocessor eller god blender. Når massen er blendet og du har en cremet konsistens fordeles fyldet på bunden med en dejskraber
- Kagen stilles på kål eller frys i 30 min eller gerne længere
- Tag forsigtigt kagen ud af springformen og drys flagesalt over kagen (som på billedet). Du kan også anvende kokosflager eller andet du selv foretrækker