Quinoa salat med sød kartoffel

Hvem kan ikke lide sød kartoffel.... Især i små ovnbagte tern krydret med spidskommen og lidt chili! Jeg elsker at bruge sød kartoffel i salater da det både tilfører noget fylde men også et cremet touch til en salat, som i en frisk version (uden dressing) hurtigt kan blive lidt tør.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 35 min
Ret salater
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 200 g Quinoa jeg har blandet rød og hvid quinoa
  • 1 stor Sød kartoffel
  • 2 spsk Spidskommen
  • 1 spsk Chili
  • 1/2 Agurk
  • 1 Rød peberfrugt
  • 1 stor håndfuld Bredebladet persille
  • 1/2 Citron (saften)

Sådan gør du
 

  • Skræl og skær den søde kartoffel ud i mundrette tern. Hæld på en bageplade med bagepapir og tilsæt spidskommen, chili og lidt olie.
  • Bages i ovnen på 200 grader i cirka 25 min
  • Kog quinoaen til den åbner sig. I cirka 10-15 min og skyl i koldt vand
  • Skær peberfrugt og agurk i fine tern og hæld i en skål.
  • Hak persillen og hæld i skålen sammen med citronsaft.
  • Når de søde kartoffeltern er bagt færdige og kølet af vendes de op i skålen sammen med den kolde quinoa.
  • Smag eventuelt til med lidt havsalt & peber
Keyword agurk, citronsaft, frisk persille, quinoa, rød peber, søde kartofler