veganske quinoafrikadeller

Quinoa deller

Quinoa er en protein bombe som ofte bliver brugt i salater, men de små frø kan bruges til alverdens lækre retter.
Forb. tid 15 d
Tilb. tid 10 d
Ret varme retter
Antal 4

Equipment

  • Rivejern
  • minihakker eller krydderiblender

Ingredienser
  

  • 250 g quinoa
  • 200 g kartofler
  • 4 spsk hørfrø
  • 2 fed hvidløg knust
  • 1 håndfuld valgfri krydderurter f.eks. persille eller basilikum
  • 1 tsk grøntsagspulver eller 1/2 boullionterning
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 alm løg
  • 2 spsk valgfri mel eks. kikærtemel eller havremel

Sådan gør du
 

  • Kog quinoaen i 4-5 dl vand med boullion/grøntsagspulver til quinoaen åbner sig
  • Hæld da det overskydende kogevand fra og placer quinoaen i en skål
  • Riv kartofler og løg på et rivejern og tilsæt det til quinoaen og rør sammen til en fars
  • Blend hørfrø til pulver i minihakker
  • Rør hørfrøene sammen med 4 spsk vand i en seperat skål
  • Tilsæt hørfrøblandingen til farsen
  • Tilsæt hvidløg, krydderurter, salt og peber til farsen
  • Tilsæt mel (valgfri) og rør godt sammen til en fast fars.
  • Form til deller og steg gyldne på en pande i en god olie eks. rapsolie
Keyword hvidløg, kartofler, quinoa