
Pommes anna med bearnaise
Når du giver dig i kast med pommes anna skal du have god tid i køkkenet. Det er en flot måde at servere kartofler på, særdeles velegnet til festlige lejligheder.
Ingredienser
Pommes anna
- 4 store bagekartofler
- 150 g plantesmør
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 god håndfuld frisk timian
- salt og peber tilsmagning
- kødsnor
Bearnaise
- 50 g plantesmør
- 2 spsk hvedemel
- 2-3 dl sojadrik uden tilsat sukker
- 1 tsk grøntsagspulver bouillon i pulverform
- 1 knivspids salt
- 2 spsk estragon eddike eller bearnaise essens
- 1 stor håndfuld hakket frisk estragon eller to spsk tørret estragon
Sådan gør du
Pommes anna
- Smelt smøret og stil det til side mens vi går videre
- Skræl bagekartoflerne og skær de runde kanter af til du har en kartoffelfirkant. Skær herefter kartoflen i 2 mm tynde skiver evt. på et mandolinjern
- Arranger kartoflerne i rækker, hvor de halvt dækker hinanden (som vist på billedet)
- Finhak løg, hvidløg og frisk timian og rør det sammen med det smeltede smør
- Pensel kartoffelrækkerne med smørblandingen og drys lidt salt og peber over
- Tænd ovnen på 180 grader og rul nu én kartoffelrække af gangen (se billedet). Bind kødsnor stramt om den rullede kartoffelrække
- Steg kartoflerne på en pande i plantesmør til de er gyldne på begge sider
- Sæt dem herefter i et fad og bag dem i ovnen til de er møre (cirka 30 min)
Bearnaise
- Smelt smøret og tilsæt hvedemel. 'bag' hvedemelen af så det bliver til en dejklump og uden at det brænder på
- Tilsæt sojadrik lidt af gangen og kog op
- Tilsæt hakket estragon, estragoneddike og grøntsagspulver
- Er saucen for tyk tilsættes lidt mere plantedrik
- Smag til med salt og peber og evt lidt mere estragoneddike