Mexikansk salat

Efter at have boet en del år i Mellemamerika har jeg forelsket mig i sorte bønner, som jeg dengang spiste næsten hver eneste dag uden at blive træt af det. Hver gang jeg laver en ret med sorte bønner tager det mig tilbage til tiden i troperne, hvor solen, stranden og bølgerne var en del af min hverdag. Denne salat spiser jeg gerne sammen med tortilla chips eller med kogte ris. - Og selvfølgelig en margarita med salt på kanten 🙂
Forb. tid 25 min
Samlet tid 25 min
Ret salater
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 dåse Sorte bønner
  • 1-2 Majskolber eller dem fra dåse
  • 1 Rødløg
  • 1 Rød peberfrugt
  • 1 Mango
  • 1/2 Frisk rød chili kan undlades
  • 1 Avokado
  • 1 håndfuld Friske koriander
  • 1-2 Lime

Sådan gør du
 

  • Hæld vandet fra de sorte bønner og skyl dem godt under den kolde hane.
  • Kog majskolberne i 8-10 min og lad den køle (med mindre du bruger dåsemajs)
  • Snit rødløg og peberfrugt fint og hæld i en skål sammen med de sorte bønner
  • Skær mangoen i tern og bland i skålen.
  • Hak frisk chili samt koriander og drys over salaten sammen med saften fra 1-2 lime
  • Til sidst skæres avokadoen i fine tern og bland i salaten
Keyword avokado, chili, koriander, majs, mango, rød peber, rødløg, sorte bønner