Græskarsuppe

Til denne suppe kan du anvende forskellige slags græskar. Vi har brugt hokkaido som er en lille lækker græskarsort med virkelig god smag.
Top den eventuelt med friske krydderurter, ristede græskarkerner & en klat vegansk yoghurt.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret supper
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 2 spsk gurkemeje frisk eller tørret
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 spsk tørret chili
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 hokkaido græskar eller anden type græskar
  • 1 stor bagekartoffel
  • 2 porre
  • 1,5 liter vand
  • 1/2 citron saften
  • 2 dl kokosmælk

Sådan gør du
 

  • Snit hvidløg og løg fint
  • Varm olien i en gryde og svits hvidløg og løg og alle krydderierne i 2-3 min. til de er let gyldne (undgå at brænde det på)
  • græskar, kartofler og porre skæres i tern og hældes i gryden og svitses sammen
  • Hæld vand og citron i gryden og lad det simre ved lav varme i ca. 20-25 min.
  • Når grøntsagerne er møre blendes det hele med en stavblender
  • tilsæt kokosmælken og lad suppen koge op
  • smag til med salt og peber. Evt. ekstra krydderier
  • Serveres med friske krydderurter, ristede græskarkerner og lækkert brød!
Keyword citron, gurkemeje, hokkaido, ingefær