
Chokomousse
Leder du efter en luftig chokolademousse, som tilmed er vegansk? Prøv denne nemme udgave. Det kræver at du har en dåse kikærter, for du skal nemlig bruge vandet herfra - også kaldet aquafaba. Jeg kalder det bare kikærtevand 🙂 Kikærterne skal du selvfølgelig anvende i en gryderet eller blende til hummus. Du kan selvfølgelig også koge dine egne kikærter og anvende det vand der bliver tilbage. Det har jeg selv gjort med stor succes.
Ingredienser
- 100 g God 70% chokolade
- 20 g sirup
- 2 tsk Vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
- 1 1/2 dl Kikærtevand fra dåse eller fra kikærter du selv har kogt
Sådan gør du
- Smelt chokolade sammen med sirup i et vandbad
- Tilføj vaniljeekstrakt og lad det køle men uden at det bliver stift.
- Blend kikærtevand til en luftig konsistens. Dette tager gerne 5 minutters tid
- Anvend en dejskaber og vend forsigtigt lidt af den luftige kikærtemasse op i chokoladen. Vend resten i chokoladen og vend det rundt.
- Hæld moussen på glas og sæt dem på køl i minimum 2 timer eller gerne til næste dag.