Chokomousse

Leder du efter en luftig chokolademousse, som tilmed er vegansk? Prøv denne nemme udgave. Det kræver at du har en dåse kikærter, for du skal nemlig bruge vandet herfra - også kaldet aquafaba. Jeg kalder det bare kikærtevand 🙂 Kikærterne skal du selvfølgelig anvende i en gryderet eller blende til hummus.
Du kan selvfølgelig også koge dine egne kikærter og anvende det vand der bliver tilbage. Det har jeg selv gjort med stor succes.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 2 t
Samlet tid 2 t 15 min
Ret Søde sager
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 100 g God 70% chokolade
  • 20 g sirup
  • 2 tsk Vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
  • 1 1/2 dl Kikærtevand fra dåse eller fra kikærter du selv har kogt

Sådan gør du
 

  • Smelt chokolade sammen med sirup i et vandbad
  • Tilføj vaniljeekstrakt og lad det køle men uden at det bliver stift.
  • Blend kikærtevand til en luftig konsistens. Dette tager gerne 5 minutters tid
  • Anvend en dejskaber og vend forsigtigt lidt af den luftige kikærtemasse op i chokoladen. Vend resten i chokoladen og vend det rundt.
  • Hæld moussen på glas og sæt dem på køl i minimum 2 timer eller gerne til næste dag.
Keyword chokolade, kikærtevand, sirup, vaniljeekstrakt