Bønnegryde

Denne gryderet er perfekt til en kold vinterdag. Vi har brugt 3 forskellige slags bønner, men den kan sagtens laves med bare en slags. I disse tider er der mange forskellige bønner i supermarkedet, så det kan være du skal prøve en du ikke kender...
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 35 min
Ret varme retter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 3 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 2 gulerødder
  • 2 store tomater
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk chilipulver kan undlades
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 ml vand
  • 300 g valgfri bønner til denne er anvendt sojabønner, hvide kidneybønner & sorte bønner
  • 1/2 citron (saften herfra)
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Finhak hvidløg, skalotteløg & ingefær
  • Skær tomaterne i grove stykker og riv gulerødderne på et rivejern
  • Varm en gryde op med lidt smagsneutral olie og svits hvidløg, løg og ingefær kort
  • Tilsæt stødt koriander & chilipulver
  • Tomater og revet gulerod tilføjes og det hele svitse i 2-3 min
  • Hæld de hakkede tomater i gryden sammen med vandet
  • Lad retten simre i 10 min og tilføj så bønner, som simrer med i et par minutter
  • smag til med citronsaft, salt & peber
  • Server bønnegryden med masser af friske krydderurter og ris eller et godt stykke brød til
Keyword hvidløg, kidney bønner, skalotteløg, soltørrede tomater, sorte bønner