
Bønnegryde
Denne gryderet er perfekt til en kold vinterdag. Vi har brugt 3 forskellige slags bønner, men den kan sagtens laves med bare en slags. I disse tider er der mange forskellige bønner i supermarkedet, så det kan være du skal prøve en du ikke kender...
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 10 g frisk ingefær
- 2 gulerødder
- 2 store tomater
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk chilipulver kan undlades
- 1 dåse hakkede tomater
- 200 ml vand
- 300 g valgfri bønner til denne er anvendt sojabønner, hvide kidneybønner & sorte bønner
- 1/2 citron (saften herfra)
- salt & peber
Sådan gør du
- Finhak hvidløg, skalotteløg & ingefær
- Skær tomaterne i grove stykker og riv gulerødderne på et rivejern
- Varm en gryde op med lidt smagsneutral olie og svits hvidløg, løg og ingefær kort
- Tilsæt stødt koriander & chilipulver
- Tomater og revet gulerod tilføjes og det hele svitse i 2-3 min
- Hæld de hakkede tomater i gryden sammen med vandet
- Lad retten simre i 10 min og tilføj så bønner, som simrer med i et par minutter
- smag til med citronsaft, salt & peber
- Server bønnegryden med masser af friske krydderurter og ris eller et godt stykke brød til