
BBQ burger patties
Denne opskrift på burger patties har en rigtig god smag af grill fra bbq saucen og den røgede paprika. Der bliver cirka 5 gode burger patties
Ingredienser
- 2 1/2 dl kogte ris
- 1 dåse sorte bønner
- 1 stk løg
- 2 dl 'crumbled' daggammelt brød alm rasp kan også bruges
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk chilipulver
- 1 spsk sirup eller sukker
- 2 spsk bbq sauce
- 1/2 dl panko rasp
- soja sauce tilsmagning
Sådan gør du
- Kog ris eller brug eventuelt en rest fra dagen før
- Finhak løg og svits af på en pande med lidt olie i ca. 5 min eller til de er klare. Stil løg til side
- Hæld vandet fra de sorte bønner og mos dem groft i en skål (der må gerne være nogle hele bønner tilbage)
- Rist brødet til det er blevet godt tørt og uden at det brænder på. Kør det derefter i en foodprocessor sammen med røget paprika, spidskommen og chilipulver til det er smuldret
- Hæld raspblandingen op i skålen til de sorte bønner. Tilsæt de kogte ris, sirup, bbq sauce og panko rasp
- Rør rundt til det heler er blandet godt sammen og smag evt til med soja sauce
- Form med hænderne 5 burger patties og steg ved mellem varme på en pande med olie. Når de har fået god farve på begge sider er de færdige
- Servér med dit yndlingsfyld i lækre burgerboller