
Sprøde pandekager med banan & valnødder
Disse veganske pandekager er ikke kun super lækre i smag, men også i konsistens. De er sprøde og luftige, og valnødderne tilføjer lige et ekstra lækkert tvist.
Ingredienser
- 3 1/2 dl plantemælk f.eks. havre eller soja
- 2 spsk æblecider eddike
- 1 spsk rapsolie
- 1 kop hvedemel
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
- 1 tsk salt
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk kardemomme
- 3 bananer
- 1 håndfuld valnødder
Sådan gør du
- Mix eddike, olie og plantemælk sammen, og sæt det til side i 5 min
- Mix i en anden skål de tørre ingredienser sammen og sæt til side
- Mos bananerne med en gaffel og bland dem i eddike/mælke blandingen
- Riv skallen fra én citron på den fine side og bland i
- Tilsæt de tørre ingredienser til den våde blanding og mix
- Hak valnødderne groft og vend dem forsigtigt op i skålen
- Varm en pande med smagsneutral olie op til medium varme, og hæld noget af dejblandingen på panden. Steg pandekagerne til der kommer bobler frem. Vend og steg til de er sprøde og gyldne på begge sider
- Servér med masser af frisk frugt og sirup