Banana bread

Alt for ofte har jeg bananer liggende som bliver meget modne og ikke rigtig til at spise. Men så er der en god undskyldning for at bage dette lækre banana bread, hvor bananerne rigtig gerne må være overmodne. Denne version er luksus udgaven med mørk chokolade og valnødder, det kan selvfølgelig undværes, men hvorfor dog 🙂
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 55 min
Ret Søde sager
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 5 stk Modne bananer den ene skal bruges til pynt på toppen
  • 1/2 dl Havremælk eller anden plantemælk
  • 1/2 dl Rapsolie
  • 1 dl Rørsukker
  • 2 tsk Vaniljeekstrakt
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Natron
  • 1/2 tsk Havsalt
  • 1 håndfuld Valnødder Kan til nød undværes
  • 50 g Mørk chokolade Kan til nød undværes

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde din ovn på 175 grader
  • Mos 4 af bananerne i en skål og tilføj plantemælk, olie, sukker & vaniljeekstrakt. Band det hele godt sammen.
  • Kanel, salt, natron og mel blandes sammen og hældes i skålen lidt af gangen.
  • Smør en brødform med plantesmør eller olie og drys lidt mel i, så det dækker hele formen. Bank det overskydende mel ud. Hæld dejen i formen og pynt med en ekstra banan skåret over på midten.
  • Bages i ovnen i cirka 40-45 min. Test om dit banana bread er bagt færdig ved at stikke en strikkepind eller lignede igennem. Hvis der ikke hænger dej fast er det færdigt.
Keyword banan, chokolade, havremælk, kanel, valnødder, vaniljeekstrakt