Gulerodskage med frosting

Forb. tid40 min
på frys2 t
Samlet tid2 t 40 min
Ret: Dessert
Keyword: cashewcreme, dadler, gulerødder, ingefær, kanel, mandelmel, muskatnød, rosiner, valnødder
Yield: 16 personer

Ingredienser

Frosting

  • 3 dl usaltede cashewnødder
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 stk citron (saften)
  • 4 spsk sirup
  • 1 tsk vaniljepulver

Bunden

  • 4 1/2 dl revet gulerod
  • 4 1/2 dl udstenede dadler
  • 6 dl valnødder
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk havsalt
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1 knivspids muskatnød
  • 1 1/2 dl mandelmel
  • 1/2 dl rosiner

Sådan gør du

Frosting

  • Kog cashewnødderne i 30 min. Skyld dem og blend på høj styrke sammen med kokosmælk, citronsaft, sirup og vanilje. Når du har en cremet konsistens sættes den på køl
  • Riv gulerødderne groft og sæt til side
  • Blend valnødder, vaniljepulver, salt og krydderier. Stop før det bliver for fint, der må nemlig gerne være nogle grove stykker valnød
  • Blend herefter dadlerne for sig til du får en daddelmasse
  • Bland daddelmasse, revet gulerod og valnøddeblandingen sammen i en skål. Tilsæt mandelmel og rosiner
  • Hæld op i en smurt springform. Udjævn og pres dejen ned i springformen og top med frostingen
  • Stil gulerodkagen på frys i cirka 2 timer, så kagen kan få lov til at sætte sig