Daal med røde linser

Denne daal kræver at du har din krydderihylde i orden, da den er fyldt med masser af dejlige krydderier. Serveres med ris eller brød
Forb. tid20 min
Active Time35 min
Samlet tid55 min
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: chili, gulerødder, gurkemeje, hvidløg, kanel, røde linser, spidskommen, stjerneanis, søde kartofler
Yield: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk frisk rød chili eller 2 spsk chilipulver
  • 1 spsk gurkemeje
  • 2 spsk kanel eller 2 hele kanelstænger
  • 2-3 stk stjerneanis kan undlades
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk koriander
  • 2 dl røde linser
  • 1 stk bagekartoffel
  • 2 stk gulerødder
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1/2 liter vand
  • 1 stk citron (saften)
  • salt og peber tilsmagning

Sådan gør du

  • Finhak løg, hvidløg og den friske chili og svits i olien i en tykbundet gryde
  • Tilsæt alle krydderierne og svits dem med
  • Skyld linserne godt i koldt vand og hæld dem op i gryden. Hæld lidt af vandet på, så det ikke brænder på
  • Gulerødder og kartoffel skæres i mundrette stykker og tilsættes gryden. Svits i 2-3 min
  • Hæld de flåede tomater i gryden sammen med resten af vandet og lad det simre ved mellem varme
  • Rør jævnligt så det ikke brænder på
  • Når linser og grøntsager er møre tilsættes citronsaften. Retten smages til med salt, peber og eventuelt ekstra krydderier
  • Kan toppes med friske krydderurter (friske koriander eller persille) og server med ris eller lækkert fladbrød