Pommes anna med bearnaise

Når du giver dig i kast med pommes anna skal du have god tid i køkkenet. Det er en flot måde at servere kartofler på, særdeles velegnet til festlige lejligheder.
Forb. tid35 min
Active Time30 min
Samlet tid1 t 5 min
Ret: tilbehør til hovedret
Keyword: bearnaise, estragon, hvidløg, kartofler, timian
Yield: 4 personer

Ingredienser

Pommes anna

  • 4 store bagekartofler
  • 150 g plantesmør
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 god håndfuld frisk timian
  • salt og peber tilsmagning
  • kødsnor

Bearnaise

  • 50 g plantesmør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2-3 dl sojadrik uden tilsat sukker
  • 1 tsk grøntsagspulver bouillon i pulverform
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk estragon eddike eller bearnaise essens
  • 1 stor håndfuld hakket frisk estragon eller to spsk tørret estragon

Sådan gør du

Pommes anna

  • Smelt smøret og stil det til side mens vi går videre
  • Skræl bagekartoflerne og skær de runde kanter af til du har en kartoffelfirkant. Skær herefter kartoflen i 2 mm tynde skiver evt. på et mandolinjern
  • Arranger kartoflerne i rækker, hvor de halvt dækker hinanden (som vist på billedet)
  • Finhak løg, hvidløg og frisk timian og rør det sammen med det smeltede smør
  • Pensel kartoffelrækkerne med smørblandingen og drys lidt salt og peber over
  • Tænd ovnen på 180 grader og rul nu én kartoffelrække af gangen (se billedet). Bind kødsnor stramt om den rullede kartoffelrække
  • Steg kartoflerne på en pande i plantesmør til de er gyldne på begge sider
  • Sæt dem herefter i et fad og bag dem i ovnen til de er møre (cirka 30 min)

Bearnaise

  • Smelt smøret og tilsæt hvedemel. 'bag' hvedemelen af så det bliver til en dejklump og uden at det brænder på
  • Tilsæt sojadrik lidt af gangen og kog op
  • Tilsæt hakket estragon, estragoneddike og grøntsagspulver
  • Er saucen for tyk tilsættes lidt mere plantedrik
  • Smag til med salt og peber og evt lidt mere estragoneddike