BBQ burger patties

Denne opskrift på burger patties har en rigtig god smag af grill fra bbq saucen og den røgede paprika. Der bliver cirka 5 gode burger patties
Forb. tid25 min
Active Time15 min
Samlet tid40 min
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: bbq sauce, ris, røget paprika, sorte bønner
Yield: 5 burgere

Ingredienser

  • 2 1/2 dl kogte ris
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 stk løg
  • 2 dl 'crumbled' daggammelt brød alm rasp kan også bruges
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 spsk sirup eller sukker
  • 2 spsk bbq sauce
  • 1/2 dl panko rasp
  • soja sauce tilsmagning

Sådan gør du

  • Kog ris eller brug eventuelt en rest fra dagen før
  • Finhak løg og svits af på en pande med lidt olie i ca. 5 min eller til de er klare. Stil løg til side
  • Hæld vandet fra de sorte bønner og mos dem groft i en skål (der må gerne være nogle hele bønner tilbage)
  • Rist brødet til det er blevet godt tørt og uden at det brænder på. Kør det derefter i en foodprocessor sammen med røget paprika, spidskommen og chilipulver til det er smuldret
  • Hæld raspblandingen op i skålen til de sorte bønner. Tilsæt de kogte ris, sirup, bbq sauce og panko rasp
  • Rør rundt til det heler er blandet godt sammen og smag evt til med soja sauce
  • Form med hænderne 5 burger patties og steg ved mellem varme på en pande med olie. Når de har fået god farve på begge sider er de færdige
  • Servér med dit yndlingsfyld i lækre burgerboller